Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Fpt Slovakia zamestnáva 250 IT špecialistov. Do roku 2022 ich chce prijať ďalších 250. TASR o tom za firmu informovala Andrea Kalafusová. Na slovenský IT trh firma vstúpila v roku 2014 ako prvý ázijský investor vo východoslovenskom regióne. Ako uviedla Kalafusová, jej materská spoločnosť FPT Software je najväčšou vietnamskou spoločnosťou zameranou na vývoj softvéru.

Celkový vlaňajší obrat firmy predstavoval 12 miliónov eur.  Materská FPT Software v roku 2018 oslávila 30 rokov existencie a podpísala najhodnotnejšiu zmluvu v histórii svojho podnikania. Kontrakt v hodnote 100 miliónov USD uzavrela s hlavnou európskou energetickou spoločnosťou innogy SE.

„Zaručí jej to príjmy do roku 2024 a príležitosti pre rozvoj v sektore poskytovania energetických služieb. Aj pre košickú komunitu to znamená upevnenie pracovných pozícií a príležitosť pre rast,“ spresnila Kalafusová s tým, že vlani v októbri napríklad otvorili laboratórium pre simuláciu používania rôznych zariadení do domácnosti v prostredí SmartHome.

„Košičania už nielen testujú, ale dokonca implementujú nové funkcionality pre nové zaradenia inteligentnej domácnosti,“ dodala. Spoločnosť Fpt Slovakia si päťročné firemné jubileum pripomenie v utorok (28. 5) celodenným programom, okrem iného aj stretnutím s členmi združenia Košice IT Valley, prehliadkou pracovných priestorov firmy a symbolickou výsadbou stromov na Južnej triede v Košiciach.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú