Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Smartfóny s veľkými uhlopriečkami displeja sa stali v posledných rokoch v tomto segmente štandardom. Zabehnutý trend sa však rozhodol zmeniť Apple, ktorý predstavil malý iPhone 12 mini s 5,4″ displejom v kompaktom tele. Zdá sa, že ho budú nasledovať aj niektorí výrobcovia Androidov. Redmi, dcérska značka Xiaomi, ohlasuje príchod malého Android smartfónu. Upozorňuje však na slabú výdrž batérie, informuje Gizmochina.

Predstavenie iPhonu 12 mini prinieslo po dlhých rokoch na trh kompaktný smartfón, ktorý doteraz v ponuke konkurencie chýba. V posledných rokoch tak mali zákazníci na výber prevažne veľké modely s rozmermi, ktoré nemuseli sadnúť každému. Po odhalení tohto „mini“ iPhonu však môžu prísť na trh ďalšie malé smartfóny, no tentoraz s Androidom.

Takýto model má pripravovať aj čínske Redmi. Produktový riaditeľ spoločnosti potvrdil, že spoločnosť pracuje na malom modeli, ktorý môže byť spomedzi množstva veľkých smartfónov prvým kompaktným zariadením s Androidom.

Zároveň však Lu Weibing ľudí upozornil na výdrž takéhoto modelu, informuje Android Authority. Kvôli jeho rozmerom bude totiž limitovaná kapacita batérie, a tým bude značne ovplyvnená aj výdrž na jedno nabitie. Bližšie detaily o tejto pripravovanej novinke zatiaľ nie sú známe.

Zdroj: Gizmochina, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú