Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple neustále tvrdí, že na súkromí jeho zákazníkov mu záleží, no teraz sa objavili nové informácie, ktoré dokazujú pravý opak. Podľa zistení KrebsOnSecurity má nový iPhone 11 Pro zbierať dáta o polohe aj napriek vypnutej lokalizácii, informuje 9to5Mac. Týkať sa to môže aj ďalších iPhonov 11.

Každý iPhone má v nastaveniach možnosť aplikáciám povoliť prístupu k polohe, pričom môže byť lokalizácia používaná pri otvorení aplikácie alebo vôbec. Systémové služby taktiež zbierajú dáta o polohe používateľa, no najnovšie zistenia Briana Krebsa ukázali, že tak môžu robiť aj po vypnutí sledovania polohy. Brian vytvoril video, ktoré postúpil Applu. Spoločnosť mu však v zápätí oznámila, že ide o „predpokladané správanie“.

Inžinier firmy v odpovedi napísal, že Apple nevidí žiaden dopad na bezpečnosť. Na ďalšie otázky tento gigant zatiaľ neodpovedal. Problém sa má týkať predovšetkým nového iPhonu 11 Pro, informuje CNET. Podľa Briana môžu byť ovplyvnené aj ďalšie modely novej generácie. Apple týmto ide sám proti sebe a svojim tvrdeniam, podľa ktorých by mal mať používateľ kontrolu nad zdieľaním polohy svojho iPhonu.

Zdroj: 9to5Mac, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú