Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovšia verzia operačného systému iOS od Apple je medzi používateľmi len pár dní a používatelia už hlásia zopár nedostatkov. Jedným z nich je aj problémové ovládanie pri hraní hier. Na chybu v iOS 13 upozorňuje hráčov aj PUBG, no problémy s ovládaním môžu mať aj ďalšie „battle royale“ tituly ako Fortnite, informuje The Verge.

Aktualizácia na novú verziu iOS 13 potešila mnohých majiteľov iPhonov, pričom update dostal aj starší model iPhone SE či iPhone 6S. Nový softvér sa však už pár dní po vydaní oficiálnej verzie stretol s problémami dotyku pri hraní hier. Ide najmä o prípady, kedy hráči pri hraní využívajú 3 prsty, pričom gestami počas hry vyvolajú na vrchu obrazovky panel pre úpravu textu, informuje 9to5Mac.

Pred týmto problémom varuje hráčov na úvodnej stránke aj PUBG a chyba sa týka aj ďalších populárnych hier. Apple však 24. septembra vydá novú aktualizáciu iOS 13.1, ktorá problém odstráni. Nápravu chyby v novej verzii systému potvrdilo v príspevku na Twitteri aj štúdio Epic Games. Hráčom tak neostáva nič iné ako počkať si zopár dní na vydanie aktualizácie.

Zdroj: The Verge, 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú