Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálne siete dokážu byť často zradnými miestami a práve preto sa tí najväčší hráči na trhu snažia o vytváranie čo najbezpečnejšieho prostredia. Ako informuje portál 9to5Google, v tejto oblasti sa opäť pripomína Instagram.

Sociálna sieť patriaca pod Facebook už marci zaviedla striktné pravidlo zákazu posielania správ používateľom pod 18 rokov v prípade, že daných dospelých títo jedinci nesledujú. V júli tak nasledovalo opatrenie, kedy každý účet patriaci používateľovi pod 16 rokov, bude automaticky nastavený ako súkromný.

Instagram

Teraz spoločnosť prezentuje v oficiálnom blogu, že sociálna sieť prichádza s pripomienkou k aktualizovaniu údajov o narodení. Dôvodov je tu hneď niekoľko a azda najdôležitejším z nich je získanie čo najväčšieho objemu informácií o používateľoch.

Na tých sa následne dajú aplikovať vyššie popísané zmeny z minulých mesiacov, ale aj na mieru šité reklamy vyhýbajúce sa explicitnému obsahu. Instagram pripomína, že skôr či neskôr túto informáciu bude s nimi musieť zdieľať každý.

Instagram

Obrazovky nabádajúce používateľa k nastaveniu dátumu narodenín by sa v nasledujúcich dňoch mali začať ukazovať každému, kto túto informáciu vyplnenú nemá. Treba dodať, že bez zadania akéhokoľvek dátumu sa k svojim príspevkom nedostaneš. Zároveň sa pracuje na AI systéme, ktorý bude vedieť rozhodnúť, či používatelia neklamú.

NEPREHLIADNI
Bez súhlasu ťa obmedzia. Google Mapy si začínajú pýtať vynútený prístup k polohe

Príspevok spomína, že pokiaľ systém na základe správania používateľa vyhodnotí, že sa nespráva adekvátne k zadanému veku, ponúkne mu špecifickú ponuku, kde si bude musieť vybrať medzi možnosťami, na základe čoho Instagram verifikuje vek.

Zdroje: 9to5Google, Instagram

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú