Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Instagram bude po novom podporovať dôležitú novinku, ktorú Apple priniesol pre iPhone 12 Pro a Pro Max v najnovšej aktualizácii na iOS 14.3. Aplikácia určená pre tento systém umožní používateľom nahrávanie fotografií aj v novom ProRAW režime, informuje iMore. Zatiaľ nie je známe, ako takéto zábery zvládne.

Apple vylepšil mobilnú fotografiu vo svojich najnovších iPhonoch 12 Pro a Pro Max pridaním očakávanej podpory pre fotografovanie v ProRAW režime. Smartfóny tak po update na najnovšiu verziu iOS dokážu vytvárať omnoho detailnejšie fotografie, ktoré obsahujú viac informácií a dáta potrebné pre ďalšiu úpravu.

Celková veľkosť ProRAW fotky z iPhonu 12 Pro alebo Pro Max môže byť až 10-násobne väčšia. Túto novinku pritom začne podporovať aj Instagram. Podľa príspevku Tima Johnsona, člena Instagram tímu, získa aplikácia podporu pre ProRAW fotografie vytvorené týmito iPhonmi. Vylepšenie malo byť vydané ešte v piatok.

Zatiaľ však nie je jasné, ako Instagram vyriešil podporu veľkých ProRAW súborov a kedy bude toto vylepšenie dostupné pre všetkých. Rovnako tak nie je známe, či bude novinka sprístupnená formou aktualizácie aplikácie alebo to sociálna sieť vyrieši cez servery, dodáva Apple Insider.

Zdroj: iMore, Apple Insider

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú