Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minulý týždeň sa pre Facebook a jeho dcérske sociálne siete niesol predovšetkým v znamení výpadkov, ktoré boli zaznamenané hneď dvakrát v priebehu niekoľkých dní. Najväčší mohli začiatkom týždňa pocítiť používatelia po celom svete. Momentálne sa chce sociálna sieť zrejme zlepšiť v oznamovaní výpadkov, ktoré po novom môže ohlásiť aj v upozornení na Instagrame. V záložke Aktivity totiž testuje novinku, informoval Engadget.

Nové upozornenie o výpadku Instagramu by sa tak mohlo v budúcnosti objaviť priamo vo feede Aktivity, kde bude sociálna sieť používateľov upozorňovať na prípadné technické problémy. Nedávny veľký výpadok totiž znova ukázal, že pokým sa potvrdili problémy vo Facebooku a jeho pridružených platformách, používatelia ostali bez podrobných informácií celé hodiny.

Instagram

Takáto situácia poškodzuje nielen samotnú sociálnu sieť, ale taktiež jej používateľov a obchodníkov či správcov stránok, ktorí na dlhý čas ostali bez potrebných informácii o aktuálnej situácii. To mohlo byť pre mnohých frustrujúce najmä v prípade, ak je Instagram jedným z hlavných zdrojov ich zárobkov.

V Aktivity feede tak bude platforma neskôr zobrazovať informácie o prípadnom výpadku, ako aj správy o jeho následnom vyriešení. Avšak, nebude to tak zakaždým. Podľa vyjadrenia Instagramu budú upozornenia rozosielané používateľom len v prípade, ak „budú zmätení a hľadať odpovede“. Testovanie oznámenia o výpadkoch zatiaľ prebieha len v USA, no neskôr sa môže rozšíriť aj do ďalších krajín.

Zdroj: Engadget, Instagram

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú