Filmová spoločnosť Warner Bros. Discovery chystá veľký reštart pre svoju čarodejnícku značku Harry Potter. Namiesto predstavovania nových titulov sa Warneri rozhodli začať odznova a opätovne sfilmovať knihy J.K. Rowlingovej, tentokrát však v podobe seriálu.

Oznámenie ďalšieho smerovania série Harry Potter sa stretlo s rozporuplnými reakciami, keďže seriály budú úplne ignorovať natočené filmy, na ktoré dodnes nedajú dopustiť milióny fanúšikov. O svojom možnom účinkovaní v pripravovanom seriáli teraz prehovorila jedna z najväčších hviezd filmovej série Daniel Radcliffe, ktorý ukončuje všetky špekulácie o jeho angažovaní v projekte.

Chápem to tak, že chcú skúsiť začať odznova a som si istý, že ktokoľvek sa o seriál postará, bude sa chcieť vybrať vlastným smerom a nebude špekulovať nad tým, ako dostať do role starého Harryho. Ja po tom v žiadnom prípade netúžim. Samozrejme im želám veľa šťastia a teším sa, že môžem pochodeň predať ďalej,“ povedal predstaviteľ Harry Pottera pre Comic Book.

Vyjadrenie Daniela Radcliffa neprichádza ako úplné prekvapenie – Warner Bros. Discovery pri oznámení seriálu v apríli tohto roka pomerne jasne naznačili, že seriál bude existovať mimo natočených filmov, účasť hereckých hviezd, ktoré sa v nich objavili, preto v novom reštarte bola nepravdepodobná.

Nádeji je koniec

Nový seriál zároveň znamená koniec nádejam na návrat pôvodného hereckého osadenstva v novom filme Harry Potter a prekliate dieťa, o ktorom sa v zákulisí Hollywoodu hovorí už dlhodobo. Film síce nikdy nebol oznámený, počas posledných rokov sa však objavili viaceré informácie, ktoré jeho vznik naznačovali.

Nič podobné sa už ale nestane. Pripravovaný seriál to bude mať u fanúšikov ťažké aj bez toho, aby Warneri oživovali spomienky na staré a stále mimoriadne populárne filmy, za ktorými sú teraz už s istotou odhodlaní spraviť hrubú čiaru.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú