Čínsky technologický gigant Huawei obvinil americkú vládu z toho, že „používa všetky nástroje, ktoré má k dispozícii“, aby narušila jeho podnikanie. Firma vo vyhlásení uviedla, že USA sa kybernetickými útokmi snažia infiltrovať do jej sietí a zastrašujú jej zamestnancov.

Vyjadrila sa, že agenti FBI boli poslaní do domovov jej zamestnancov, aby od nich pod nátlakom získavali informácie o firme. Spoločnosť Huawei však nepredložila dôkazy pre svoje obvinenia. Informuje o tom portál bbc.com. „Rozhodne odsudzujeme túto nepriateľskú koordinovanú snahu o diskreditáciu firmy Huawei a o zabrzdenie jej vedúcej pozície v odvetví,“ vyhlásila spoločnosť.

Vyhlásenie čínska technologická spoločnosť zverejnila v reakcii na správu denníka Wall Street Journal, podľa ktorej Huawei prešetruje americké ministerstvo spravodlivosti pre údajnú krádež patentov na fotoaparáty smartfónov. Čínska spoločnosť uviedla, že toto obvinenie je nepravdivé.

Americkí predstavitelia sa k vyhláseniu čínskej firmy nevyjadrili. USA však tvrdia, že Huawei ohrozuje národnú bezpečnosť krajiny a spoločnosť v máji zaradili na čierny zoznam firiem.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú