Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spoločnosť Huawei po prvýkrát oficiálne prináša na slovenský trh jeden zo svojich notebookov. MateBook D 15 ponúkne celokovové telo, displej s minimálnymi rámčekmi či rýchle nabíjanie s dlhou výdržou, informoval výrobca prostredníctvom tlačovej správy.

Čínsky Huawei vstupuje do segmentu notebookov už aj na Slovensku, pričom na náš trh oficiálne prináša model MateBook D 15. Ten sa môže pochváliť celokovovým telom, ktorý s pomerom displeja k rámčekom na úrovni 87 % vypĺňa Full HD panel s uhlopriečkou 15,6 palca a pozorovaním uhlom takmer 180 stupňov.

Huawei MateBook D 15 má rozmery len 357,8 × 229,9 × 16,9 mm a hmotnosť približne 1,53 kilogramu, čo z neho robí jeden z najmenších a najľahších notebookov vo svojej cenovej kategórii. Poháňa ho procesor AMD Ryzen tretej generácie v kombinácii s 8 GB pamäte RAM a rýchlym SSD diskom, čo poskytne dostatočný výkon pre väčšinu používateľov.

Batéria podľa výrobcu disponuje výdržou šesť hodín a rýchlym nabíjaním pomocou pribaleného adaptéra, ktorý sa pripája cez konektor USB-C. Ten dokáže batériu nabiť z 0 na 50 % už za pol hodiny.

Čerešničkou na torte je snímač odtlačkou prstov integrovaný v tlačidle zapínania a nová sada funkcií Huawei Share, ktorá uľahčuje vzájomnú synchronizáciu a spoluprácu zariadení výrobcu, čo zahŕňa napríklad aj ovládanie smartfónu priamo cez notebook.

Predaj notebooku Huawei MateBook D 15 štartuje na Slovensku už v piatok, 7. augusta, pričom dostupný bude u distribútora WESTech a v maloobchodnej sieti NAY za odporúčanú cenu 599 eur.

Zdroj: Huawei

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú