Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei sa rozhodol vstúpiť aj na trh desktopových počítačov. Počítač Pangu, ako ho interne nazývajú, bude disponovať procesorom Kunpeng 920 postavenom na ARM architektúre. Ako píše portál TomsHardware, vo výkonových testoch dosiahol na viac jadier lepšie skóre než vlajkový procesor od Intelu.

Počítač Pangu bude určený len pre domáci čínsky trh, presnejšie nájde využitie vo veľkých firmách a v administratívnom odvetví. Tomu zodpovedajú aj jeho špecifikácie, no procesor Kunpeng 920 je skutočne milým prekvapením.

V benchmarkoch dosiahol tento 24 jadrový čip pri záťaži na viac jadier lepšie skóre, než vlajkový Intel i9-9900K. Ako píše CnTechPost, maximálna frekvencia jadier môže dosahovať 2,6 GHz, no k základnej doske bude „privarený“ a nebude ho tak možné vymeniť. Samotné zariadenie beží na unifikovanom čínskom systéme UOS a o inštalácii Windowsu nebude zrejme ani reč.

O Pangu ďalej vieme, že príde s 8 GB operačnou pamäťou RAM, 512 GB SSD úložiskom od Samsungu, ktoré sa dá ďalej rozšíriť, 23,8″ FullHD monitorom či grafickou kartou AMD Radeon 520.

Zdroj: TomsHardware, CnTechPost

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú