Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Problémy spoločnosti Huawei s USA pokračujú. Najnovšia vlajková loď Mate 30 Pro stratila možnosť inštalácie Google aplikácií a služieb, pričom neprešla ani overovacím testom SafetyNet. Práve toto overenie teraz spôsobuje problémy aj prémiovému Huawei P30 Pro, ktorý v niektorých prípadoch testovaním neprejde, informoval portál Android Authority.

Testovanie SafetyNet má overovať či smartfón funguje správne a s certifikovaným softvérom. Model P30 Pro v niektorých prípadoch pri tomto teste zlyhal, čo potvrdil aj Huawei, ktorý už na riešení spolupracuje s Googlom. Samotný model dostal certifikáciu ešte pred zavedením reštrikcii Spojenými štátmi. Táto situácia postihla viacerých majiteľov tohto zariadenia, ktoré ale predtým SafetyNet testom prešlo bez problémov.

 

Podľa výrobcu sa má táto chyba týkať iba verzií, ktoré už majú nainštalovanú najnovšiu nadstavbu EMUI 10 s Androidom 10, pričom sa dotkla iba malého množstva kusov modelu P30 Pro. Problém by sa tak nemal týkať kusov so staršou nadstavbou EMUI 9.1 a má byť na strane Googlu, informuje Gizmochina. Hoci môže SafetyNet spôsobovať používateľom tejto vlajkovej lode nepríjemné problémy, Huawei sa snaží situáciu čo najskôr vyriešiť, aby bolo možné smartfón opäť plnohodnotne používať.

Zdroj: Android Authority, Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú