Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aj napriek sporom s USA plánuje spoločnosť Huawei pokračovať vo svojom pláne a v najbližších piatich rokoch zvyšovať objem investícií do vývojového programu. O to dôležitejšie je to v situácii, kedy postupne stráca väzby na amerických dodávateľov a na potrebný softvér od spoločnosti Google – informuje agentúra Bloomberg

Celkovo plánuje investovať približne 1,5 miliardy dolárov a dokonca sa spoločnosť Huawei nebráni tomu, aby zdieľala svoje „know-how“ o 5G technológiách s konkurenciou (samozrejme za poplatok). Cieľom je predovšetkým dokázať, že ide o technológiu bez bezpečnostných medzier, ktorých sa USA tak veľmi obáva. Napriek tomu, že USA opakovane vyzývalo k nespolupráci s čínskou spoločnosťou, do dnešného dňa už uzavrela viac ako 60 zmlúv o výstavbe 5G siete.

Ken Hu, CEO spoločnosti Huawei Zdroj: Huawei

Huawei dokonca zaviedlo vlastný vývojový program, ktorým povzbudzuje externých vývojárov k tomu, aby vytvárali aplikácie priamo na ich vlastnú platformu, na ktorej bol predstavený aj Harmony OS. Ide o multifunkčný systém, ktorý okrem smartfónov môže byť využitý aj v iných zariadeniach v domácnosti či IoT.

Zdroj: Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú