Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nové smartfóny z radu Huawei Mate 30 boli oficiálne odhalené len pred 2 dňami a mnohí fanúšikovia značky sa obávali budúcnosti týchto modelov. Richard Yu však potvrdil novinárom dôležité informácie, ktoré dávajú budúcim majiteľom týchto smartfónov nádej. Huawei umožní odomknúť bootloader nových modelov Mate 30, no CEO spoločnosti zatiaľ neprezradil o tomto procese bližšie detaily, informuje Android Authority.

Huawei Mate 30 a Mate 30 Pro priniesli do segmentu smartfónov množstvo inovácií, ktoré majú prilákať každého nadšenca nových technológií. Vylepšené smartfóny z dielne tohto giganta sa však stali obeťou reštrikcii z USA, kvôli ktorým neprídu na trh s aplikáciami a službami Google, informoval Android Police. Spoločnosť má však riešenie a zákazníkom ponúkne viac možností pre cutomizáciu smartfónov a ich systému, čo vo vyjadrení potvrdil aj Richard Yu, CEO Huawei.

Zobraziť celú galériu (0)
Huawei (úprava redakcie)

Výrobca tak umožní odomknutie bootloadera pre ďalšie úpravy systému, vrátane možnosti inštalácie chýbajúceho softvéru od Googlu, no nateraz nie je presne jasné, ako to bude prebiehať. Otázna je však aj dostupnosť týchto noviniek spoločnosti Huawei na slovenskom trhu, no oficiálne rozhodnutie by malo prísť už o pár týždňov.

Zdroj: Android Authority, Android Police

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú