Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nedávno bolo potvrdené, že model Mate 30 príde bez predinštalovaných aplikácií a Služieb Google, no aj na tento problém môže mať výrobca riešenie. CEO Huawei prezradil, že spoločnosť môže poskytnúť pre Mate 30 spôsob, ako jednoducho nainštalovať všetky kľúčové aplikácie a Služby Googlu, informuje Android Authority.

Richard Yu počas výstavy IFA 2019 naznačil, že firma môže budúcim majiteľom modelu Mate 30 poskytnúť inštaláciu Služieb Google a aplikácií pre AOSP verziu Androidu 10 vlastnou cestou. Zatiaľ však nie je oficiálne známe, o aký spôsob inštalácie pôjde. Huawei môže využiť svoj vlastný obchod AppGallery.

Takéto riešenie však môže vyvolať pochybnosti o bezpečnosti inštalácie kľúčového softvéru z tretích strán. Spoločnosť bude musieť zákazníkovi detailne objasniť, akým spôsobom bude môcť získať aplikácie a Služby Google a nainštalovať ich do svojho nového modelu Mate 30.

Pokiaľ však USA nezrušia svoje reštrikcie, Huawei je pripravený predstaviť aj smartfón s vlastným systémom HarmonyOS, informuje Huawei Central.

Zdroj: Android Authority, Huawei Central

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú