Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Huawei napriek sankciám zo strany USA plní svoje ciele až nad očakávania. V apríli 2020 sa čínskemu gigantovi podarilo získať 19 % podiel na trhu so smartfónmi, čím prekonal Samsung ako najväčší výrobca smartfónov sveta.

Portál Gizmochina priniesol informácie, ktoré v predajoch smartfónov stavajú Huawei do pozície svetovej jednotky. Vyplýva to z analýzy spoločnosti Counterpoint, ktorej zistenia pre portál potvrdil v e-maile viceprezident Neil Shah. Čínsky gigant v apríli 2020 totižto dosiahol na krátku dobu 19 % podiel na trhu, zatiaľ čo jeho najväčší konkurent Samsung zaznamenal 17 %.

Hoci jeho prvenstvo netrvalo dlho, ide o pomerne veľký úspech. Pri aktuálnych sankciách, ktoré Huawei obmedzujú hlavne na globálnom trhu, sa dosiahnutie tohto prvenstva zdalo takmer nemožné.

Veľkú zásluhu na úspechu majú hlavne čínski spotrebitelia, ktorí Huawei podržali predovšetkým na domácom trhu. Svoju rolu zohrala pravdepodobne aj pandémia koronavírusu, ktorá znížila predaje Samsungu na trhoch ako je India, USA, Latinská Amerika či Európa.

Zdroj: Gizmochina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú