Čínsky Huawei už podľa šéfa spoločnosti pracuje na vytvorení 6G siete. Táto technológia je však iba v počiatočnom vývoji a čaká ju ešte dlhá cesta, informuje CNBC.

Spoluzakladateľ Huawei, Ren Zhengfei, tvrdí, že Huawei už pracuje na vývoji 6G siete. Technológia je však údajne iba v skorej fáze vývoja, a pred uvedením na trh ju čaká ešte dlhá cesta. „Paralelne pracujeme na 5G, ale aj 6G technológií, na ktorej vývoji sme začali už dávno.“, uviedol Zhengfei pre CNBC. Dodal však, že od spustenia takejto siete nás ešte delí 10 rokov.

Zobraziť celú galériu (2)
Ren Zhengfei / Zdroj: Flickr

Pred príchodom každej novej generácie mobilných sietí je najprv potrebné stanoviť rôzne normy, čím si prešlo aj uvedenie 5G do prevádzky. Vytvorenie štandardov pre 6G môže trvať ešte roky, a taktiež nie je úplne isté, na čo všetko bude sieť využívaná.

Huawei v súčasnosti zameriava svoje úsilie najmä na 5G, pričom spoločnosť už v tejto oblasti podpísala až 50 obchodných zmlúv, a má tak náskok pred jej najväčšími konkurentami, ktorými sú Nokia a švédsky Ericsson, píše MobileSyrup.

Zdroj: CNBC, MobileSyrup

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú