Sony ohlásilo túto možnosť ešte v októbri minulého roka, no oficiálne ju prináša až po pár mesiacoch. Túto funkciu podporujú hry vydané po 1. apríli 2018, avšak v niektorých z nich môžu hráči prísť o dosiahnuté ciele. Prvú zmenu ID na PlayStation bude mať každý bezplatne, no za ďalšie úpravy si bude Sony účtovať poplatok.

Majitelia hernej konzoly od Sony si môžu od 10. apríla zmeniť svoje ID v podporovaných hrách, no spoločnosť negarantuje, že nedôjde k problémom, informuje Polygon. Aktuálne je známych aspoň 10 hier, ktoré po zmene údajov môžu pripraviť hráča o dosiahnuté ciele, prípadne o veci, či peniaze, ktoré mal v hre zakúpené. Medzi hrami, ktoré celkom nepodporujú zmenu ID, sa nahádzajú aj populárne tituly ako GTA V, NBA 2K19 a The Last of Us.

Celý zoznam problémových hier môžeš nájsť na tomto odkaze. Prvá zmena bude pre každého hráča zadarmo, no pri ďalšom pokuse už bude treba zaplatiť poplatok vo výške necelých 9 €. Členovia programu PlayStation Plus budú mať zľavu na necelých 4,5 €, informuje SlashGear. Podrobný návod ako zmeniť svoje ID je dostupný aj na blogu PlayStation.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú