Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál iFixit skúma útroby rôznych kusov techniky a jeho zvedavosti neunikli ani nové inteligentné hodinky Apple Watch Series 6. Pozri sa, v čom sa táto novinka hardvérovo líši oproti svojmu predchodcovi.

Nové hodinky Apple Watch Series 6 sme ti detailne predstavili v tomto článku. Teraz sa pozrieme, čo stojí za ich novými funkciami z hardvérového hľadiska. Ako upozornil portál TheVerge, najväčšou novinkou pri novej generácii je funkcia monitorovania hladiny kyslíka v krvi. Tento senzor je umiestnený na spodnej strane hodiniek a disponuje sériou diód, ktoré sledujú odraz svetla v krvi.

Ďalšou veľkou zmenou je absencia senzora pre takzvaný „Force Touch“, funkciu, ktorá dokázala rozlišovať dotyky podľa sily stlačenia. V novej verzii watchOS7 sa táto funkcia už nepoužíva, a preto ďalej tento senzor v hodinkách nemal zmysel. Vďaka tomu je nová generácia hodiniek o niečo tenšia.

Taktiež disponuje väčším vibračným motorčekom Taptic Engine a väčšou batériou. V prípade 44 mm hodiniek je baterka väčšia o 3,5 %, v prípade menších 40 mm hodiniek až o 8,5 % v porovnaní s predošlou generáciou. Výdrž na jedno nabitie sa nezmenila, kvôli jasnejšiemu displeju zostala na úrovni 18 hodín.

Zdroj: iFixit, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú