Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Huawei do svojej „náhrady“ Androidu menom HarmonyOS vkladá veľké úsilie a prvý smartfón, ktorý bude dodávať s novým systémom už v základe, má predstaviť už túto jar.

V kuloároch sa doposiaľ šepkalo, že týmto modelom bude nadchádzajúca vlajková loď Huawei P50, no ten má podľa dostupných informácií prísť až v máji. Čínske zdroje však najnovšie uvádzajú, že Huawei na vydanie P50 čakať nebude a systém HarmonyOS 2.0 najprv sprístupní na modely Mate X2, P40 a Mate 40, upozornil portál GizChina.

Beta verziu operačného systému HarmonyOS 2.0 sme na modeli Huawei P40 mohli vidieť už v decembri, no spoločnosť sa údajne pripravuje na uvedenie oficiálnej verzie systému do svojich smartfónov, ktoré by sa malo udiať už v apríli.

Prvými modelmi budú nedávno predstavený skladací smartfón Huawei Mate X2 a minuloročné vlajkové série P40 a Mate 40, pričom prechod by sa mal udiať priamo z Androidu, respektíve EMUI 11 a Magic UI 4.0 na smartfónoch Honor, ktoré prišli na trh ešte pred oddelením značky od čínskeho giganta.

Do konca roka by HarmonyOS 2.0 mali postupne dostať všetky smartfóny so spomínanými verziami EMUI a Magic UI, v závislosti od procesora, pričom prvé budú pochopiteľne modely s procesormi Kirin.

Huawei si tiež pred pár dňami oficiálne zaregistroval práva na značky Huawei P60, P70, P80, P90 a P100, čo naznačuje, že spoločnosť má optimistické výhľady do budúcnosti a nehodlá sa zbaviť značky smartfónov, ktorú dlhé roky budovala.

Zdroj: ITHome, GizChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú