Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pri kúpe nového smartfónu používateľ verí, že sa mu dostane nových technológií a vylepšení. Zistiť však, že novokúpený model má staršiu verziu systému Android nemusí byť nič potešujúce, no tomu má byť čoskoro koniec. Google sa totiž rozhodol, že výrobcov smartfónov donúti, aby do svojich nových smartfónov inštalovali iba najnovšiu verziu Androidu, informuje Android Authority.

Tieto informácie vyplývajú z tabuľky, ktorú zverejnilo fórum XDA-Developers. Spoločnosť tak bude od nových modelov smartfónov vyžadovať, aby mali nainštalovaný najnovší operačný systém, ktorým je aktuálne Android 10. Od 31. januára 2020 teda neschváli nové zariadenia so starším Androidom 9 Pie a každý jeden nový smartfón bude musieť fungovať s najnovšou verziou systému.

V prípade zariadení, ktoré majú predošlý Android 9, Google udelí povolenie pre ich aktualizovanie ešte pred vydaním nového Androidu 11. Pokiaľ výrobca teda nestaví na Android 10 alebo budúci Android 11, bude môcť potom využiť v nových updatoch iba bezpečnostné záplaty. Od januára budúceho roka tak bude mať každý zákazník istotu, že každý nový smartfón s Androidom bude na trhoch dostupný iba s najnovšou verziou systému. Ako rýchlo sa však tieto zmeny uplatnia v praxi ukáže až čas.

Zdroj: Android Authority, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú