Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google podľa portálu 9to5google čoskoro sprístupní novú funkciu, ktorá uľahčí sťahovanie objemných aplikácií z Obchodu Play. Po novom totiž bude možné aplikácie posielať priamo zo zariadenia na zariadenie.

Obchod Play podľa všetkého v najbližších týždňoch či mesiacoch čaká modernizácia. Nasvedčuje tomu dekompilovaný zdrojový kód samotnej aplikácie, ktorý v sebe skrýva množstvo noviniek.

Okrem modernizácie samotného menu s nainštalovanými aplikáciami budú môcť po novom používatelia vykonávať hromadné akcie, ako odinštalovanie či aktualizovanie vybraných aplikácií naraz.

Najväčšou novinkou je však zdieľanie aplikácie z jedného zariadenia na druhé. Takzvaný P2P (peer-to-peer) prenos by mal fungovať podobne ako nová funkcia Nearby Sharing od Google.

Aby funkcia fungovala, bude potrebné mať zapnuté zdieľanie polohy. Ak sa používateľ rozhodne zdieľať niektorú zo svojich nainštalovaných aplikácií na iné zariadenie, smartfón vyhľadá zariadenia v okolí a po zvolení cieľového smartfónu sa začne samotný prenos, píše Cnet.

Po „odoslaní“ aplikácie sa do cieľového zariadenia štandardne nainštaluje rovnako, ako keby bola stiahnutá z Obchodu Play. Táto možnosť by mohla v budúcnosti ušetriť množstvo mobilných dát používateľov, ktorí tak nebudú musieť sťahovať aplikácie z internetu v prípade, ak ju už má nainštalovanú niekto v okolí.

Zdroj: 9to5google, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú