Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dlho sľubované vylepšenie rozhrania populárnej e-mailovej platformy Gmail spoločnosti Google sa konečne dostáva k používateľom, pričom spája aj funkcie ako Meet, Chat a Spaces, informuje portál The Verge.

Nechystá sa však zastaviť pri zmene rozhrania a celkového vzhľadu, ale neskôr v tomto roku príde aj s množstvom vylepšení týkajúcich sa napríklad používateľov na tabletoch. Okrem iného chce zlepšiť celkovú prístupnosť tejto služby a tiež podporu emoji.

Z nového vzhľadu však nie sú všetci nadšení a ako dodáva Input, mnohí požadujú možnosť návratu k pôvodnému dizajnu. Google však myslel aj na toto a na webovej stránke zverejnil návod na to, ako sa vrátiť k pôvodnému vzhľadu, na ktorí sú už mnohí zvyknutí.

Cieľom zmeny dizajnu je umožnenie oveľa lepšej personalizácie celého rozhrania podľa potrieb konkrétnych používateľov. Množstvo kritikov sa ale zhoduje napríklad na tlačidle „Compose“, na Slovensku „Napísať“, ktoré umožňuje písať emailové správy.

Čosi na ňom ľuďom nesedí, font písma je neprimerane malý k tlačidlu a sedí na kraji ľavej lišty bez akéhokoľvek vystredenia – vertikálneho a zdanlivo aj horizontálneho.

Okrem iného chce Google v nových aktualizáciách priniesť aj riešenia na báze umelej inteligencie, ako napríklad úplne nové vyhľadávacie funkcie, o ktorých takisto informoval portál The Verge.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú