Po dlhom čase sa Google rozhodol priniesť vo svojej aplikácii YouTube pre iPhony a iPady funkciu obrazu v obraze, ktorú mnohí poznajú dlhé roky. Doteraz táto možnosť fungovala pre tieto Apple produkty len v obmedzenom režime cez Safari, najnovšie pribudne aj priamo do aplikácie platformy, informuje The Verge.

Apple síce s podporou obrazu v obraze pre iPhony dlho váhal a priniesol ju až spolu s aktualizáciou na iOS 14, no ani to používateľom nezaručilo, že funkcia bude dostupná v každej aplikácii. Také iPady ju však poznali už od verzie systému iOS 9.

Po dlhých rokoch tak konečne podporujú žiadanú možnosť aj smartfóny značky, no YouTube ich doteraz brzdil a rovnako ako na iPadoch im obraz v obraze neumožnil využiť priamo v aplikácii. Používatelia ho mohli skúsiť napríklad prostredníctvom webovej verzie v Safari, kde funguje obraz v obraze na YouTube aj bez predplatného prémium účtu.

V natívnej aplikácii od Google však doteraz funkcia chýbala, no to sa má čoskoro zmeniť. Zatiaľ je však v pláne podľa hovorcu platformy spustenie obrazu v obraze len pre používateľov s predplatným účtom v USA a neskôr bude v zámorí dostupný úplne pre všetkých aj v bezplatnej verzii.

Presnejšie informácie o uvoľnení funkcie YouTube nezverejnil a rovnako tak neinformoval, kedy by túto “novinku” poskytol pre všetkých používateľov aj mimo domácej pôdy.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú