Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google prednedávnom spravil zmenu, ktorá rozhnevala mnohých používateľov jeho internetového prehliadača. V novej verzii Chrome totiž odstránil užitočné možnosti pre správu otvorených kariet, ktoré malo využívať iba 2,2 % ľudí, informuje TechRadar. Zmeny pritom Google vykonal bez akéhokoľvek upozornenia, čo mohlo mnohých používateľov poriadne prekvapiť.

Používatelia Google Chrome už vo poslednej verzii v78 nenájdu pôvodné možnosti, ktoré im po kliknutí pravým tlačidlom myši na otvorenú kartu umožnili otvoriť nové okno, zavrieť ostatné karty alebo pridať všetky z nich medzi záložky.

Tieto funkcie malo podľa štatistík spoločnosti využívať iba pár percent ľudí, no pri 2 miliardách používateľoch ide o celkom veľké číslo. Rozhorčení používatelia tak žiadajú tieto funkcie späť a Google ich opäť sprístupní v Chrome Canary v najbližších mesiacoch.

Pokým teda Google nevráti späť žiadané funkcie, môžu používatelia využiť aj alternatívne možnosti. Pre zatvorenie nechcených kariet existuje funkcia, pri ktorej je potrebné kliknúť na otvorenú kartu a následne podržaním Shift a kliknutím na ďalšiu kartu sa vyberú tie, ktoré majú byť zatvorené. Zatvoriť ich je možné kombináciu Ctrl+W, informuje TechDows. Používatelia môžu momentálne pridať otvorené karty do záložiek aj kombináciou Ctrl+Shift+D.

Zdroj: TechRadar, TechDows

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú