Niektorí používatelia, ktorí v novembri minulého roka využili službu Google Takeout slúžiacu na stiahnutie a zálohu dát z ostatných Google aplikácií, nechcene a nevedomky zdieľali svoje videá s ľuďmi, ktorí k ním vôbec nemali mať prístup, informuje portál MacRumors.

Spoločnosť Google poslala ospravedlňujúci mail používateľom, ktorí využili službu Takeout v dňoch od 21. do 25. novembra. V správe sa Google ospravedlnil za technické problémy, ktoré spôsobili, že tretie osoby získali prístup k videám používateľov, ktorí si ich v tomto období zálohovali pomocou vyššie zminenej služby. Google však podotkol, že tento problém sa týkal iba videí, takže fotografie poškodených používateľov zostali v bezpečí, informuje 9to5google.

Využi možnosť a stiahni si informácie o tom, aké dáta o tebe Google zbiera Zdroj: Google

Podľa Googlu sa však tento technický problém týka len niektorých používateľov, jednať by sa malo iba o 0.01 % prípadov ľudí, ktorí si v danom období sťahovali svoje dáta z aplikácie Google Fotky. Spoločnosť tvrdí, že technický problém už vyriešila a všetkým poškodeným používateľom odporúča, aby si zmazali svoju poslednú zálohu z Takeout a následne si vytvorili novú.

Zdroj: MacRumors, 9to5google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú