Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google prekladač výrazným spôsobom uľahčil komunikáciu ľudí s rôznymi jazykmi. Denne preloží vyše 140 miliárd slov, pričom v drvivej miere, až 95 %, je využívaný používateľmi mimo USA. Neustále sa vyvíja a dnes sa jeho preklady dajú označiť ako relatívne spoľahlivé a presné.

Ako informujú portály Engadget či 9to5google, v rámci ďalšieho zlepšovania prekladu a služieb, má byť v budúcnosti dostupná funkcia prepisu hovoreného slova v reálnom čase. Využitie tak nájde pri sledovaní filmov bez tituliek, na prednáškach v cudzom jazyku a mnoho ďalšieho. Funkcia je momentálne v testovaní a medzi podporovanými jazykmi je okrem angličtiny aj španielčina, nemčina a francúzština. Kedy sa funkcia dostane k používateľom nevedno.

Po spustení tejto funkcie bude celý preklad prebiehať na serveroch Google, čo vyžaduje aktívne internetové pripojenie. Samozrejmosťou je udelenie prístupu pre mikrofón zariadenia, ktorý bude hovorené slovo zachytávať. Prekladač má navyše neustále jednotlivé slová vyhodnocovať, aby boli preložené do správneho kontextu a fungovať tu bude aj interpunkcia. Uvedenie funkcie sa predpokladá v najbližších mesiacoch.

Zdroj: Engadget, 9to5Google

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú