Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Aktualizované 19.7.2022 – Aplikácia Google Pay v pôvodnej forme na Slovensku definitívne končí, podľa portálu GSMArena ju spoločnosť nahradí aplikáciou Google Wallet. Tá nahradí pôvodnú službu v prakticky celej Európe, Kanade, Austrálii, Kazachstane, Brazílii a niekoľkých ďalších krajinách.

Medzitým v Spojených štátoch amerických a Singapure budú fungovať obe služby naraz, pričom Pay bude fungovať ako spôsob pre posielanie peňazí svojim známym. Google Pay ako funkcia však naďalej zotrvá a stane sa súčasťou Google Wallet, ktorá má v priebehu nasledujúcich rokov dostať aj niekoľko nových funkcií ako sú napríklad digitálne kľúče od hotelov či áut a tiež digitálne občianske preukazy.

Google uvádza aplikáciu Wallet ako funkciu na spravovanie všetkých platobných kariet či iných osobných dokladov v elektronickej podobe, ako sú lístky, letenky, očkovacie preukazy a podobne, vysvetľuje The Verge. Verzia pre smart hodinky zatiaľ umožňuje len platby prostredníctvom platobných kariet a ostatné nové funkcie sú jej zatiaľ neprístupné.

Google pracoval na službe Wallet už od roku 2011 a mala množstvo rôznych podôb, než sa z nej stalo to, čím je dnes. Služba zatiaľ, paradoxne, nepríde ani do Indie a to aj napriek tomu, že sa jedná o rodnú krajinu výkonného riaditeľa spoločnosti.

Pôvodný článok:

Google používateľom v Spojených štátoch rozposlal upozornenie o ukončení podpory súčasnej aplikácie Google Pay. Jej vynovený variant funguje simultánne vedľa súčasnej verzie už od konca minulého roka, a teda väčšina používateľov potrebu k prechodu na úplne novú aplikáciu nepocítila.

Transakcie či už cez webovú alebo tradičnú podobu aplikácie nebudú aktívne od 5. apríla. To znamená, že pokiaľ budú chcieť používatelia po tomto dátume využívať takýto typ platieb, musia si stiahnuť úplne novú rovnomennú aplikáciu.

V aktuálnej aplikácii bude okrem možnosti odosielania a prijímanie platieb zablokovaná aj história platieb, respektíve kontrola aktuálneho zostatku. Okrem vystriedania dizajnu služba prejde aj viacerými zmenami na pozadí fungovania, kde medzi najdôležitejšie patrí zvýšenie veku oprávnenia k používaniu z 16 na 18 rokov.

Novú podobu aplikácie majú zatiaľ dostupnú len používatelia v USA. Vzhľadom na globálnu rozšírenosť Google služieb však môžeme očakávať, že zmena v najbližších mesiacoch dorazí aj k nám.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú