Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google Chrome sa vo verzii 75 snaží chrániť používateľa ešte viac a dá mu vedieť, pokiaľ sa chystá navštíviť podvodný web alebo zadáva nesprávnu adresu, informuje Android Police. Spoločnosť navyše do tejto aplikácie pridala aj užitočný doplnok, ktorý si môže stiahnuť každý. Chrome odteraz ponúka s doplnkom Suspicious Site Reporter možnosť nahlásiť podozrivé webové stránky už po jednom kliknutí.

Google Chrome dokáže už teraz vďaka databáze potencionálne nebezpečných stránok upozorniť používateľa, no vývojári pridali do obchodu doplnok, s ktorým sa stane ohlasovanie podozrivých webov hračkou. Po nainštalovaní bude doplnok ukrytý pod vlajkou vedľa okna pre URL adresy. Malá ikona pritom zmení farbu, pokiaľ zistí, že stránka, ktorú používateľ navštívil, nie je úplne v poriadku.

Niekedy sú však obavy predčasné, pretože na oranžovú vlajku stačí aj to, aby web nebol medzi TOP 5 000, informuje Engadget. V prípade, ak používateľ nájde niečo naozaj podozrivé, môže Google oboznámiť jediným kliknutím, po ktorom sa spoločnosti odošle snímka obrazovky, URL adresa, IP adresa, spolu s HTML kódom. Doplnok si pre Chrome môžeš stiahnuť na tomto odkaze.

Zdroj: Android Police, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú