Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ľudia po celom svete dnes v ranných hodinách nášho času začali hlásiť výpadky e-mailovej služby Gmail. Ako informoval portál Engadget, týmto problémom má byť postihnuté aj cloudové úložisko Google Disk.

Aktualizácia o 11:30

Problémy s e-mailovou službou Gmail a úložiskom Google Drive boli odstránené a aktuálne by už malo všetko fungovať. Gmail bez problémov beží aj v našej redakcii a podľa Downdetector počet hlásených problémov v uplynulej hodine výrazne klesol.

Pôvodný článok 

Problém s výpadkom sa podľa hlásení používateľov prejavuje tak, že rozpísaný e-mail jednoducho nejde poslať príjemcovi, a tak sa uloží ako koncept. Redaktor z portálu Engadget skúšal nahrať súbor na svoj Disk Google a počas procesu nahrávania mu vyskočila chybová hláška, aby skontroloval svoje pripojenie.

Problémy sa údajne vyskytujú aj pri ostatných Google službách, ako Meet, Google Voice a Dokumenty. Niektorí používatelia taktiež hlásia problémy s platformou YouTube.

Google chybu zaregistroval 7:29 nášho času a pár minút po ôsmej hodine uverejnil, že očakávaný čas, kedy už pôjde všetko v poriadku, bude o 10:00 nášho času. Aktuálnu situáciu môžeš sledovať aj na webe DownDetector.

Zdroj: Engadget, Google, Downdetector

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú