Podľa zakladateľa DeepMind Demisa Hassabisa plánuje Google investovať viac ako 100 miliárd dolárov do technológií a aplikácií umelej inteligencie (AI). Táto investícia je súčasťou stratégie Google udržať si náskok pred konkurentmi, ako je Microsoft, ktorý údajne stavia superpočítač v hodnote 100 miliárd dolárov s názvom Stargate pre vývoj AI.

Hassabis to oznámil počas konferencie TED vo Vancouveri, pričom zdôraznil odhodlanie spoločnosti Google napredovať vo výskume a vývoji AI. Aj keď neposkytol konkrétne podrobnosti o tom, ako budú prostriedky pridelené, očakáva sa, že značná časť bude smerovať na vývoj hardvéru vrátane vytvorenia špecializovaných čipov AI, ako je nedávno predstavený čip spoločnosti Google Axion Arm.

DeepMind, britsko-americké výskumné laboratórium AI získané spoločnosťou Google v roku 2014, je na čele výskumu AI už viac ako desať rokov. Napriek svojmu úsiliu DeepMind ešte nevytvoril produkt AI, ktorý by sa vyrovnal úspechu ChatGPT od OpenAI, ale naďalej sa zameriava na rozvoj schopnosti AI získavať zručnosti prostredníctvom sociálneho učenia, čo by mohlo výrazne zvýšiť inteligenciu algoritmov strojového učenia.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú