Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google testuje novú možnosť zobrazovania chybových kódov po páde karty a pri ďalších problémoch. Vylepšenie prehliadača tak po vzore modrej obrazovky smrti vo Windowse používateľovi odhalí chybový kód, na základe ktorého môže vyhľadať a riešiť príčinu chyby. Funkcia je zatiaľ testovaná v Chrome Canary v81 a nie je presne známe, kedy sa dostane do oficiálnej verzie prehliadača Chrome. Zobrazí až 137 chybových kódov, informuje ZDNet.

Obrazovka oficiálnej verzie prehliadača momentálne pri probléme či chybe neinformuje používateľa o konkrétnom chybovom kóde. Testovanú novinku si môže vyskúšať každý vo verzii Chrome Canary v81, no zatiaľ nebolo potvrdené, že by sa takáto možnosť s určitosťou dostala do nového Chromu v81. Pomocou chybových kódov bude možné určiť, o akú chybu sa pri páde jedná.

Zobraziť celú galériu (1)
Screenshot/Chrome Canary/FonTech

Kódy budú rozoznávať množstvo rôznych chýb, od pádu karty v prehliadači cez problémy so sandboxom, až po problémy s operačným systémom. Zoznam všetkých 137 chýb je dostupný na tomto odkaze. Google túto možnosť testuje už od novembra 2019, informuje TechRadar. V Chrome Canary v81 môžu používatelia pre zobrazenie tejto novinky manuálne spôsobiť chybu príkazmi chrome://crash alebo chrome://kill.

Zdroj: ZDNet, TechRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú