Ak si profesionál vo svojej oblasti, no, bohužiaľ, nemáš univerzitný titul, svitá ti na lepšie časy. Mnoho spoločností, medzi ktorými sa nachádzajú aj giganti ako Google, Apple či IBM, už univerzitný titul nevyžaduje.

Dnešný trh práce je pomerne napätý, no zdá sa, že záujemcom o prácu bez univerzitného titulu svitá na lepšie časy. Teda aspoň v zahraničí. Portál pre vyhľadávanie práce Glasssdoor totižto zostavil rebríček veľkých korporátov, ktoré už dnes pre prijatie do zamestnania nevyžadujú univerzitný titul. Okrem nadobudnutého titulu tak už rozhodujú aj skúsenosti a odbornosť v danom segmente práce.

K najväčším známym gigantom, ktorí už na univerzitný titul nepozerajú, patrí napríklad Google, Apple, IBM, Starbucks či Hilton.

Svoje nároky na zamestnancov tiež zmenili aj ostatné veľké spoločnosti, ktoré sú v našich končinách menej známe. Ak ale žiješ v zahraničí, ovládaš dobre cudzí jazyk a spĺňaš nároky na jednu z ponúkaných pozícií, dvere sú ti otvorené aj bez toho, aby si si prešiel vysokou školou.

Zdroj: Glassdoor

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú