Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kvôli obmedzeniam či výstrahám sa začína objavovať viacero možností a riešení a najnovšie už aj prvé priame dopady na predaje smartfónov, o čom informuje spravodajská agentúra Reuters. Viacerí analytici sa zhodujú, že v prípade, ak by sa platnosť zákazu nepodarilo zrušiť, Huawei by na zahraničných trhoch v rokoch 2019 a 2020 čelil obrovským rizikám.

Portál Gizchina interpretuje najnovšie štatistiky spoločnosti Fubon Research and Strategy, v ktorých sa hovorí o možnom poklese predaja smartfónov až o približne 24 % v roku 2019, pričom v roku 2020 by tento pokles mohol aj naďalej rásť. Obavy potvrdzujú aj konkrétne čísla expandovaných kusov. Tie boli odhadované na približne 258 miliónov kusov, avšak najnovší scenár uvádza už len 200 miliónov smartfónov.

Ako celá situácia dopadne je zatiaľ nejasné, avšak Huawei sa momentálne nachádza na druhej priečke v množstve expadovaných kusov smartfónov a ak chce pomýšľať na prvenstvo, tak sa musí popasovať aj s touto nepríjemnosťou. Jedným z možných riešení môže byť napríklad aj pripravovaný vlastný operačný systém.

Zdroj: Gizchina, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú