Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká Federálna komisia pre spoje (FCC) schválila plánovanú spojenie telekomunikačných operátorov T-Mobile USA a Sprint. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na svoje zdroje. Transakcia v hodnote 26,5 miliardy dolárov už v júli získala súhlas amerického ministerstva spravodlivosti. Stále však čelí žalobe zo strany generálnych prokurátorov viac než desiatky štátov USA.

Žaloba tvrdí, že fúzia, ktorá má spojiť tretieho a štvrtého najväčšieho mobilného operátora v USA, by viedla k rastu cien pre spotrebiteľov. Termín súdneho konania bola stanovený na 9. decembra, píše Reuters. Firmy T-Mobile USA a Sprint sa v rámci schválenia transakcie ministerstvom spravodlivosti dohodli, že predajú niektoré aktivity poskytovateľmi satelitnej televízie a internetu Dish Network. Ten by sa tak mal stať v Spojených štátoch novým mobilným operátorom.

Ministerstvo si od tohto kroku sľubuje zníženie negatívneho dopadu fúzie firiem T-Mobile USA a Sprint na hospodársku súťaž. Bez vzniku nového operátora by sa v dôsledku spojenia znížil počet mobilných operátorov v USA zo štyroch na tri. Firmy dohodu oznámili už vlani v apríli. T-Mobile US je dcérskou spoločnosťou nemeckého operátora Deutsche Telekom, zatiaľ čo firmu Sprint má pod kontrolou japonský technologický konglomerát SoftBank Group.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú