Programová ponuka O2 TV prejde veľkou zmenou, o pár týždňov z nej ubudnú viaceré stanice AMC, ktoré musí operátor vyradiť už od začiatku budúceho mesiaca.

Aktualizované 2. júla:

České O2 TV už vyradilo z programovej ponuky kanály AMC, ktoré operátor prestáva vysielať na českom trhu po predošlých medializovaných informáciách. Na Slovensku sa však situácia zmenila.

Hoci predtým slovenské O2 hovorilo o náhrade programovej ponuky AMC, nakoniec doterajšie programy v slovenskej O2 TV ostávajú. Informáciu potvrdil pre FonTech.sk PR manažér O2, Ján Kalafut.

Dokonca sa vysielateľ rozhodol obohatiť programovú ponuku a z kanálov AMC zaradil do vysielania zopár ďalších kanálov. Kompletnú ponuku programov pre O2 TV platnú od 1. júla nájdeš na tomto odkaze.

Slovenskí diváci si tak budú môcť aj naďalej v O2 TV na našom trhu vychutnať doterajšie programy AMC, vrátane kanálov Sport 1 a Sport 2, kde prebieha vysielanie Formuly 1 a Európskej ligy majstrov.

Doplnené 24. júna:

Podľa skupiny Sport TV na Facebooku, ktorá pokrýva obsah športových staníc vysielateľa AMC, sa objavili informácie o tom, že O2 chcelo vo svojej televízii O2 TV nahradiť vysielanie Formuly 1 alternatívou.

Od začiatku júla totiž vyradí stanice spadajúce pod AMC, o ktorých sme informovali v predošlej verzii článku. F1-ku však chcel operátor údajne vysielať na rakúskom ORF, čo malo O2 komunikovať aj na sociálnych sieťach.

V skutočnosti by však bolo toto vysielanie Formuly 1 na Slovensku a v Česku cez O2 TV protiprávne, nakoľko exkluzívne práva na vysielanie vlastní AMC. O2 tak malo informáciou o vysielaní Formuly 1 zavádzať zákazníkov, pričom AMC už podniklo potrebné kroky, aby porušeniu svojich exkluzívnych práv zabránilo.

Takúto informáciu považujeme za zavádzajúcu voči predplatiteľom O2 TV a za protiprávnu z hľadiska porušenia výhradných práv spoločnosti AMC Networks International na vysielanie závodov majstrovstiev sveta FIA Fomuly 1 na územní Českej republiky a Slovenska.

Radi by sme zdôraznili, že AMC Networks International je výhradným držiteľom vysielacích práv na Majstrovstvá sveta FIA Formuly 1 na území Českej republiky a Slovenska.

Retranslácia prenosov Majstrovstiev sveta FIA Formuly 1 spoločnosťou O2, či už zaradením kanálu ORF alebo akéhokoľvek iného kanálu, je protiprávna a spoločnosť AMC Networks International už podnikla potrebné právne kroky, aby takémuto porušeniu svojich výhradných práv zabránila,“ informovalo AMC.

Doplnené o 14:50: Článok bol aktualizovaný o vyjadrenie slovenského O2.

Informácie o vyradení týchto kanálov sa objavili v Česku, kde bolo definitívne potvrdené, že vybrané stanice už od 1. júla nebudú v ponuke O2 TV, informuje Lupa.cz. Aká je situácia na Slovensku?

O2 TV v susednom Česku doteraz ponúkalo stanice z rodiny AMC, medzi ktorými sú stanice Sport 1, Sport 2, AMC, Film+, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Minimax a JimJam. Od začiatku júla však budú vyradené. Informáciu potvrdil aj samotný poskytovateľ kanálov AMC.

V súlade so situáciou na trhu sme spoločnosti O2 TV predložili férovú a konkurencieschopnú ponuku, ale zatiaľ sme nedosiahli dohodu. Naša ponuka by nezaťažila ani divákov, ani O2 TV. Sme stále otvorení vyjednávaniu a veríme, že je v záujme oboch strán a všetkých predplatiteľov O2 TV, aby sme k dohode došli,“ informoval Marcel Mareš, zástupca AMC Networks International pre slovenský a český trh.

Na problémy s dohodou oboch strán však v konečnom dôsledku doplatí koncový zákazník, ktorý príde o možnosť sledovať viacero známych a obľúbených programov v O2 TV.

Zatiaľ čo informácie o ukončení kanálov AMC v Česku boli definitívne potvrdené, slovenské O2 sa k vyradeniu programov z ponuky O2 TV dosiaľ nevyjadrilo. Na odpoveď čakáme a článok budeme aktualizovať. 

S našimi otázkami sme sa obrátili aj na slovenské O2, ktoré pre redakciu FonTech.sk potvrdilo vyradenie staníc AMC z ponuky O2 TV na Slovensku.

“O2 od 1. júla pripravuje zmeny v ponuke TV staníc v službe O2 TV. O výbere nových TV kanálov, ktoré nahradia TV stanice skupiny AMC v ponuke O2 TV budeme našich zákazníkov včas informovať,” informovalo O2 vo vyjadrení pre FonTech.sk

Zdroj: Lupa.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú