Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Zástancovia teórie o plochej Zemi neraz prichádzajú s bizarným argumentami, ktoré majú dokazovať, že naša planéta nie je „guľatá“. Jeden z nich, Mike Hughes, už pritom absolvoval viacero letov, počas ktorých sa chcel presvedčiť, že zo vzduchu uvidí okraj plochej planéty. Ďalší let mal Mike absolvovať v Mohavskej púšti 17. augusta, aby vyletel na „kraj vesmíru“ a presvedčil sa, že Zem je skutočne plochá. Informácie priniesol portál Science Alert.

Mike Hughes, známy tiež ako „Mad“ Mike, je jedným z ľudí, ktorí veria, že naša Zem je plochá. Kvôli tomu doteraz absolvoval niekoľko letov na svojich domácich raketách, ktoré ho mali utvrdiť v jeho teóriách. Poprvýkrát letel 64-ročný Mike ešte v roku 2014, kedy dosiahol maximálnu výšku 572 metrov.

V uplynulých rokoch sa dostal vo vzduchu ešte niekoľkokrát, no jeho lety skončili aj mnohými zraneniami. Jeho posledný let mal uskutočniť včera 17. augusta a počas neho sa chcel Mike dostať do ešte väčšej výšky ako predtým, pričom by dopadol na Zem pri rýchlosti približne 643 km/h.

Raketa však nemá dostatok paliva na to, aby vyletela vysoko a on mohol vidieť zakryvenie Zeme, informuje RT.

Zdroj: Science Alert, RT

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú