Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Facebook za posledné mesiace či dokonca roky spôsobila už viacero prešľapov voči svojim používateľom. Odhalených bolo mnoho prípadov, v rámci ktorých dochádzalo k zbieraniu osobných údajov používateľov a zdá sa, že ďalšie škandály bohužiaľ neustále pokračujú.

Najnovší incident hovorí o sledovaní polohy používateľov, ktorí ohrozujú zamestnancov, alebo samotnú spoločnosť. Facebook totiž ukladá záznamy o negatívnych komentároch a v určitých prípadoch dané osoby dokonca sleduje. Smutnejšie je ešte to, že záznamy sú vytvárané už viac než 10 rokov a k ich aktualizácii dochádza každý týždeň. Stačí teda napísať nenávistný komentár na adresu Facebooku, alebo zamestnancov a na zozname sa môžeš objaviť aj ty.

Spomínané zoznamy obsahujú hneď viacero osobných informácií, medzi ktorými nájdeme najmä geografickú polohu, fotografiu a meno. Podľa predstaviteľov spoločnosti je takýto prístup spravodlivý, nakoľko sa snažia chrániť svojich zamestnancov. Nuž, zrejme si budeme musieť začať zvykať.

Zdroj: CNBC

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú