Facebook odstránil takmer 200 účtov napojených na belošské rasistické skupiny, ktoré plánovali povzbudzovať svojich členov, aby sa zapojili do protestov týkajúcich sa policajného násilia proti černochom, v niektorých prípadoch so zbraňami, uviedla v piatok mediálna spoločnosť.

Účty na sociálnej sieti Facebook a službe Instagram boli napojené na nenávistné skupiny Proud Boys a American Guard, ktoré sú už na platformách zakázané. Zamestnanci už účty monitorovali v príprave na ich odstránenie, keď zaregistrovali statusy, ktorých cieľom bolo zneužiť pokračujúce protesty vyvolané smrťou Georgea Floyda v Minneapolise.

Spoločnosť detaily o používateľoch účtov, ako napríklad ich presné plány počas protestov alebo kde v rámci USA bývajú, nezverejnila. Uviedla len, že celkovo odstránila „približne“ 190 účtov.

Skupiny Proud Boys a American Guard sú na Facebooku zakázané pre porušovanie pravidiel zákazujúcich nenávistné prejavy. Spoločnosť uviedla, že bude naďalej odstraňovať nové stránky, skupiny a účty vytvorené používateľmi, ktorí sa budú snažiť zákaz obísť.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú