Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebook odstránil takmer 200 účtov napojených na belošské rasistické skupiny, ktoré plánovali povzbudzovať svojich členov, aby sa zapojili do protestov týkajúcich sa policajného násilia proti černochom, v niektorých prípadoch so zbraňami, uviedla v piatok mediálna spoločnosť.

Účty na sociálnej sieti Facebook a službe Instagram boli napojené na nenávistné skupiny Proud Boys a American Guard, ktoré sú už na platformách zakázané. Zamestnanci už účty monitorovali v príprave na ich odstránenie, keď zaregistrovali statusy, ktorých cieľom bolo zneužiť pokračujúce protesty vyvolané smrťou Georgea Floyda v Minneapolise.

Spoločnosť detaily o používateľoch účtov, ako napríklad ich presné plány počas protestov alebo kde v rámci USA bývajú, nezverejnila. Uviedla len, že celkovo odstránila „približne“ 190 účtov.

Skupiny Proud Boys a American Guard sú na Facebooku zakázané pre porušovanie pravidiel zákazujúcich nenávistné prejavy. Spoločnosť uviedla, že bude naďalej odstraňovať nové stránky, skupiny a účty vytvorené používateľmi, ktorí sa budú snažiť zákaz obísť.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú