Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Sociálna sieť Facebook zakázala reklamy, ktoré obsahujú falošné tvrdenia o produktoch súvisiacich s novým koronavírusom. Zákaz sa týka reklám na produkty, ktoré naznačujú obmedzenú ponuku s cieľom vytvoriť „pocit nutnosti“ prostredníctvom zmienky koronavírusu, a aj reklám zaručujúcich vyliečenie alebo prevenciu pred ním.

Povolené nie sú napríklad reklamy na rúška na tvár, ktoré tvrdia, že stopercentne zaručujú prevenciu pred šírením koronavírusu, uviedol v stredu Facebook. Zákaz platí od tohto týždňa. Facebook už skôr zakázal reklamy a bežné neplatené príspevky o koronavíruse, ktoré ponúkajú falošné spôsoby liečby, ako je napríklad pitie bielidla, šíria konšpiračné teórie alebo odrádzajú ľudí od toho, aby vyhľadali lekársku pomoc.

Nové opatrenie prišlo v čase, keď Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) oznámila, že počet nových prípadov mimo územia Číny v utorok po prvý raz presiahol počet nových prípadov v krajine. Celosvetovo sa novým koronavírusom nakazilo viac ako 82-tisíc ľudí v približne 40 krajinách. Na ochorenie COVID-19, ktoré vírus spôsobuje, zomrelo vyše 2 800 ľudí.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú