Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Od vydania novej verzie prehliadača Edge na báze jadra Chromium uplynul už nejaký ten čas. Z dlhodobého hľadiska však rástlo jeho používanie veľmi rýchlym tempom a neraz prekonal aj ostrieľanú konkurenciu. Zaiste, že na Chrome či Safari sa nedoťahuje, no v júni opäť dokázal preskočiť aspoň Firefox, informuje v štatistikách používania StatCounter.

Kým teda pôvodná verzia Edge od Microsoftu, ktorý nebol medzi používateľmi príliš populárny, končí, jeho nový nástupca sa teší rastúcej obľube. Od jeho spustenia začiatkom minulého roka sa veľa zmenilo a používatelia ho začali vnímať ako zaujímavú alternatívu za Google Chrome, s ktorým zdieľa rovnaké jadro.

Loading...

Loading…

Medziročne si však Edge s jadrom Chromium výrazne polepšil. Kým vlani mal v júni na desktopoch len 2,37 % podiel na trhu, v rovnakom období tohto roka to už bolo 8,1 %. Tým tak preskočil aj známy Firefox, ktorého trhový podiel na desktopoch klesol z 8,48 % v júni 2020 na 7,17 % v júni tohto roka.

Edge však vedie aj v používaní na všetkých platformách, kde má podiel 3,4 %, čo je ešte o 0,11 % viac ako má Firefox. Vďaka tomu sa tak môže pýšiť titulom 3. najpoužívanejšieho prehliadača na svete. Pred ním je už len Safari s podielom 18,34 % a dominantný Chrome s podielom 65,27 %.

Zdroj: StatCounter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú