Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pred 10 rokmi mohol Apple poriadne prekvapiť. Zo získanej emailovej komunikácie v spore medzi spoločnosťou Epic a Apple sa podarilo zistiť náznaky toho, že kalifornský gigant zrejme plánoval vývoj „nano“ iPhonu, ktorý by bol výrazne menší ako dovtedy predstavené modely, informuje The Verge. Špekulácie však nakoniec ostali len špekuláciami.

Práve v roku 2011 kolovali internetom dohady o tom, že Apple môže zvažovať vývoj miniatúrneho iPhonu. V internej emailovej komunikácii Stevea Jobsa sa totižto po dekáde našli odkazy na zariadenie, ktoré by bolo menšie, cenovo dostupnejšie ako vtedajší iPhone a údajne malo nahradiť iPhone 3GS.

V pláne „2011 Strategy“ bolo uvedené, že niekdajší šéf dizajnového oddelenia, Johy Ive, alias „Jony“, mal navrhnúť počítačové rendery takéhoto iPhonu. Odkazom na iPhone „nano“ bola správa o vytvorení lacného zariadenia založeného na koncepte iPodu touch, avšak nie je presne jasné, či tento náznak cielil práve na spomenutý malý iPhone.

Koniec koncov, plány a návrhy nájdené v internej komunikácii pre vývoj malého a lacného iPhonu nepokročili. Apple medzičasom prestal využívať aj označenie „nano“, ktoré v modernejších zariadeniach nahradilo označenie „mini“. S týmto prívlastkom prišiel na svet aj HomePod mini a vlani iPhone 12 mini.

Rozhodne je však zaujímavá predstava, ako by taký „nano“ iPhone mohol v roku 2011 vyzerať, obzvlášť, keď v tom čase prišiel na trh kompaktný a malý iPhone 4 s 3,5″ displejom.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú