Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google a Apple sú odvekí technologickí rivali, no niekoľko okolností nám už dokázalo, že aj tieto dve spoločnosti dokážu z času na čas spojiť svoje sily. Ako informuje portál Cnet, tentokrát spolu vstupujú do zoskupenia Next G Alliance, ktoré pracuje na vývoji technológií pre 6G siete.

Vzťahy medzi USA a Čínou sú stále veľmi naštrbené. Je veľmi otázne, či sa tento vzťah niekedy urovná, no zatiaľ to vyzerá tak, že každá veľmoc ide „kopať“ za svoju stranu. Čína pred pár dňami vypustila na obežnú dráhu svoj prvý testovací 6G satelit a USA rozhodne nechce nijako zaostávať.

Aliancia Next G, ktorá spája rôznych technologických gigantov, teraz získava dvoch, doposiaľ najväčších hráčov, ktorými sú Google a Apple. Prvá konferencia všetkých zapojených spoločností, medzi ktorými sú okrem iných aj Cisco, HP, Intel, LG, Samsung, Microsoft, Nokia, Qualcomm či VMware, sa uskutoční už o pár dní a povedie ju spoločnosť ATIS, píše GizChina.

Mobilné siete šiestej generácie sú však ešte veľmi ďaleko, veď predsa aktuálne prebieha iba zavádzanie 5G sietí do komerčnej sféry. S vývojom ale treba začať s predstihom, siete novej generácie majú byť odhadom 100 až 500-násobne rýchlejšie.

Zdroj: Cnet, GizChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú