Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ethereum, ktoré je hneď po bitcoine druhou najväčšou kryptomenou na trhu, dosiahlo včera novú rekordnú hodnotu. Nový míľnik vo vývoji ceny ETH spôsobil aj prudký rast objemu transakcií, ktoré sa dostali, podľa dostupných dát, na historické maximum.

V čase nového “all-time-high” kryptomeny bolo zaznamenaných až 1,47 milióna transakcií cez blockchain. O téme informoval Bloomberg.

Tento digitálny asset si tak včera pripísal za posledných 24 hodín rast o 8,3 % a nová maximálna hodnota ETH dosiahla 4402,13 dolárov (3774,01 €).

Týmto ethereum pokorilo predošlý rekord, ktorý bol na úrovni 4379,62 dolárov od mája tohto roka. Aktuálna trhová kapitalizácia kryptomeny dosahuje vyše 520 miliárd dolárov.


Za takýmto rastom stojí už aj zmienené využitie ethereum siete, ktorá je vo veľkom využívaná v tisíckach decentralizovaných aplikácií. Blockchain navyše prešiel tento týždeň upgradom, vďaka ktorému majú byť transakcie rýchlejšie a energeticky efektívnejšie. Od mája tohto roka sa tak ETH teší po dlhých mesiacoch ďalšiemu rastu.

Zdroj: Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú