Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kultová strategická hra Age of Empires 2 sa rozrastie o tri nové národy, medzi ktorými nebudú chýbať ani Česi. Remastrovaná verzia opäť oživila záujem o hru z roku 1999 a vývojári prinášajú nový obsah v chystanom DLC Dawn of the Dukes.

Okrem Čechov označených v rozšírení ako „Bohemians“ prídu aj národy Litovčanov a Poliakov. V dobe plnej remakov je príjemné sledovať záujem aj o tak staré tituly, akým AoE2 bezpochyby je. Súčasťou českého národa bude aj plnohodnotná kampaň za jednookého Jána Žižku – význačného vojvodcu Husitov.

Vývojári označujú Žižku ako jedného z najlepších vojvodcov všetkých dôb, inovátora taktiky a technológií, ktorý sa stal postrachom Svätej rímskej ríše.

Nebudú chýbať ani ďalekonosné húfnice ako špeciálne jednotky a hráči si budú môcť užiť aj taktizovanie pomocou husitských vozov, respektíve obranných valov. Kombinácia vozov a strelného prachu vnesie na bojisko doposiaľ nevidený rozmer v stratégii.

Microsoft

Pokiaľ ide o Poliakov, tí budú postavení na farmároch a bojových jednotkách vybavených majestátnym kladivom. Hlavnou postavou kampane bude Hedviga Poľská, patrónka všetkých kráľovien. Kampaň za Litvu sa bude venovať zastaveniu postupu Rádu nemeckých rytierov a zameria sa na bratskú dvojicu kniežat Kestusis a Algirdas.

DLC vyjde ešte tento rok v auguste v očakávanej hodnote 10 € samostatne, alebo bude pribalené ako darček pre všetkých, ktorí si predobjednali Age of Empires 4.

Zdroj: Microsoft

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú