Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Ocenenie Európske auto roka sa poprvýkrát objavilo ešte v roku 1964, kedy ho založili viaceré európske časopisy. Hlasovania sa zúčastňuje 60 novinárov z motoristických časopisov, ktorí rozhodnú o víťazovi a vyberú ten najlepší model spomedzi všetkých. Medzi nominovanými modelmi na Európske auto roka 2020 nechýbajú desiatky modelov od svetových automobiliek, no prestížne ocenenie môže získať iba jeden.

V minulom roku si toto ocenenie odniesol s 250 bodmi Jaguar I-Pace, no blízko k výhre mala aj Kia Ceed s 247 bodmi. Aj tento rok bude chcieť tento titul získať viacero modelov od známych značiek, medzi ktorými nechýbajú zástupcovia všetkých segmentov, vrátane elektromobilov. Celkovo sa o ocenenie Európske auto roka 2020 uchádza až 35 áut od výrobcov ako BMW, Mazda, Mercedes-Benz, Ferrari, Opel, Nissan a mnohých ďalších.

V prvom kole bude vybraných 7 finalistov, ktorých názvy spoznáme už o mesiac, konkrétne 27. novembra. V druhom kole bude vybraný absolútny víťaz, ktorí získa toto ocenenie a spoznáme ho v predvečer otvorenia autosalónu v Ženeve. Ten sa bude konať od 2. marca budúceho roka. Všetky nominované modely nájdeš v priloženej galérii.

Zdroj: Car of the year

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú