Aktualizácia s označením 20H2 bude ďalším komplexným balíkom zmien, nahradzujúcim terajšie verzie 1903 a 1909. 20H2 bude pre bežných používateľov dostupná v priebehu októbra, no Windows Latest upozorňuje na možnosť predčasnej inštalácie pre členov Windows Insider programu.

Samotná inštalácia aktualizácie ale bude prebiehať inak, ako v prípade predošlých verzií. Prechod z májového updatu na októbrový budeš musieť potvrdiť dedikovanou ponukou v sekcii nastavení updatov.

Októbrový balík môže mať dokonca menej ako 100 MB v prípade, že si poctivo inštaloval všetky predchádzajúce kumulatívne aktualizácie, inforuje Windows Latest. V opačnom prípade inštalačný súbor presiahne veľkosť 400 MB.

blogs.windows.com

Dôvodom relatívne malej veľkosti je tak samotná štruktúra aktualizácie, ktorá nebude obsahovať žiadne nové prvky operačného systému a skôr pôjde o balík menších opráv, respektíve vylepšení existujúcej verzie. Zároveň dúfame, že sa dočkáme opravy početných problémov kompatibility, skloňovaných najmä v súvislosti s emuláciou Linuxu.

Konečná veľkosť aktualizácie, vypúšťanej medzi bežných používateľov už budúci mesiac, sa tak v priebehu nasledujúcich dní môže ešte v závislosti od objemu kumulatívnych aktualizácií nafúknuť.

V prípade, že si sa zatiaľ vyhol májovému updatu (verzii 2004), aktualizácia 20H2 môže mať veľkosť od 4 do 4,7 GB. Na druhej strane, Windows podľa všetkého nebude aktualizáciu aspoň do konca roka používateľom vnucovať nasilu.

Tieto drobnejšie aktualizácie plnia funkciu takzvaných „service packov“ známych najmä z minulých verzií Windowsu. Takáto implementácia nás tak priblíži k údajnej vízii Microsoftu, ktorý plánuje v budúcnosti nastoliť pravidlo jednej zásadnej aktualizácie ročne.

Zdroj: Windows Latest, Microsoft Blogs

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú