Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tmavý režim je súčasťou nového Androidu 10 a Google postupne začína prispôsobovať aplikácie tak, aby bolo možné meniť ich vzhľad na základe zvoleného režimu. Po novom sa k takýmto aplikáciám pridáva aj obchod Google Play.

Možnosť voľby tmavého režimu si všimli redaktori z XDA-developers, ktorí túto funkciu testovali na svojom Google Pixel 2 XL s už nainštalovaným Androidom 10. Obchod Google Play sa tak radí k ďalším aplikáciám, ktoré by mali využívať funkciu tmavého režimu celého systému, ktorá sa v Androide 10 nachádza.

Po zvolení tmavého režimu v systéme by sa mali automaticky prepnúť všetky aplikácie do tmavého zobrazenia, tie však musia túto funkciu podporovať, informuje PhoneArena. Práve preto je pre Google prioritou prispôsobiť všetky svoje aplikácie k tejto funkcii.

Tmavý režim v aplikácii Google Play sa redaktorom podaril spustiť cieleným testovaním aplikácie na túto funkciu, pričom v systéme mali zaškrtnutú funkciu tmavého režimu, no funkcia vynúteného tmavého režimu určená pre vývojárov bola vypnutá, informuje AndroidPolice.

Zdroj: XDA-developers, PhoneArena, AndroidPolice

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú