Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google len prednedávnom odhalil nový Pixel 5a s podporou 5G sietí, ktorý má byť podľa slov spoločnosti posledným smartfónom s nabíjačkou v balení. Keďže však tento model na trh dorazí skôr ako poodhalený Pixel 6, zákazníci ho dostanú ešte aj s nabíjačkou. Práve nová vlajková loď Googlu však už nabíjací adaptér nedostane, čím dobehne kontroverzné kroky Apple a Samsungu, informuje The Verge.

Ako prvý prestal do balenia smartfónov pridávať nabíjačku ešte vlani Apple, ktorého rozhodnutie nasledoval aj Samsung a ďalší. Predovšetkým drahšie smartfóny tak dnes už neprichádzajú s týmto základným príslušenstvom v balení, čo výrobcovia odôvodňujú znižovaním elektronického odpadu a ekologickej stopy, ktoré nabíjačky vytvárajú.

Google však nie je z tých, ktorí by v pravidelných intervaloch každoročne predstavovali množstvo nových smartfónov.

Google

Vlajkový Pixel 6 v skutočnosti prichádza až po niekoľkých rokoch odmlky, počas ktorých sa spoločnosť venovala najme cenovo dostupnejšie strednej triede týchto zariadení.

A keď už prišla vlajková loď od Google po rokoch na svet (hoci sa oficiálne ešte nepredáva), tak si firma povedala, že ju chce so všetkým, čo k moderným vlajkám patrí. Preto pridala viac fotoaparátov, vyvinula vlastný procesor, radikálne zmenila dizajn, no a nakoniec vybrala aj nabíjačku z balenia. Viac o výbave Google Pixel 6 sme priniesli v samostatnom článku.

Zdroj: The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú