Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V Číne zakázali na službe Steam počítačovú hru s názvom Coronavirus Attack (Koronavírusový útok, pozn. SITA) inšpirovanú pandémiou koronavírusu. Hráči v nej musia zastaviť „sebecké zombie“ pred únikom z krajiny, kde sa šíri infekcia, a zabrániť im tak nakaziť ostatných.

Množstvo ľudí dalo hre negatívnu recenziu a sťažovali sa, že sa v nej napríklad nachádza čínska zástava, na ktorej sú namiesto hviezd obrázky vírusu. Môžu tiež zbierať symboly s nápismi ako „Osloboďte Hongkong“ alebo „Taiwan nie je Čína“.

Za hrou stojí MythZ, ktorý pre internetový portál Abacus uviedol, že jeho cieľom bolo protestovať proti čínskej vláde, keďže nebol spokojný, ako sa vysporiadala s pandémiou. Niektorí hráči žiadajú, aby hru zakázali na celom svete, no v niektorých krajinách je stále dostupná.

„Predstavte si, že si robíte žarty z celosvetovej pandémie a smrť ľudí využívate na pobavenie,“ napísal jeden z nespokojných recenzentov.

Čína v marci zaradila na čierny zoznam aj inú hru, v ktorej mali hráči za úlohu vytvoriť si vlastný patogén na vyhladenie ľudskej rasy.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú